KOBİ YATıRıM BANKASı IçIN DüğMEYE BASıLDı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı'na ‘Milli Teknoloji Hamlesi'yle yürüyecek. Yeni dönemde, KOBİ'lerin finansmana erişimi daha da kolaylaşacak, bu çerçevede KOBİ Yatırım Bankası kurulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Kabineyi açıklamasının ardından gelecek dönemde Türkiye ekonomisi, sanayisi, teknoloji ve iş dünyası açısından hangi adımların atılacağına yönelik ilk mesaj görevi devralan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan geldi. Kacır, Türkiye Yüzyılı'nı, 'Tam Bağımsız Türkiye' anlayışıyla 'Milli Teknoloji Hamlesi' vizyonuyla inşa etmek için canla başla çalışacaklarını belirtti.

FİNANSMANA KOLAY ERİŞİM

Bu kapsamda, atılacak adımlardan biri yenilikçi, orta yüksek ve yüksek teknoloji firmalarına hizmet vermek üzere bir KOBİ Yatırım Bankası olacak. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen illerdeki KOBİ'lerin üretimlerini devam ettirmeleri için gerekli tüm destekler kapsamlı ve süratli şekilde devreye alınacak. KOBİ'lerin finansmana erişimleri daha da kolaylaştırılacak, bu çerçevede uygun koşullarda krediler artırılacak. Gençleri girişimci yapabilmek için finansal desteklerin yanında girişimciliği özendirecek eğitim ve etkinliklere destek sağlanacak.

İMALAT SANAYİİNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Yeni dönemde, sanayinin teknolojik dönüşümünün sağlanması, yenilikçilik ve tasarım kapasitesini artırarak nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi planlanıyor. Bu hedef doğrultusunda yetkinliklerin belirlenmesi, eğitim modellerinin dönüştürülmesi ve yetkinlik gelişiminin sağlanması için çalışmalar yürütülecek.

TEKNOLOJİ PAZARLAMA

KOBİ'lerin dijitalleşme süreçlerine destek verilecek. Bilişim sektöründe yer alan start-up firmalarının ürün ve hizmetlerini kolaylıkla pazarlamalarına yönelik 2028'e kadar 5 ülkede Uluslararası Teknoloji Pazarlama Ofisi kurulacak. Nesnelerin interneti gibi ileri üretim teknolojilerinin yaygınlaştırılması sağlanacak. Dünyanın en gelişmiş 20 ekosistemi arasında yer alınması hedeflenirken, ekosistemden 15 Turcorn (1 milyar dolar değerlemeye ulaşan Türk şirketi) ve 5 Decacorn (değeri 10 milyar doları geçen şirket) çıkarılacak.

1 MİLYON TOGG İÇİN 81 İLE HIZLI ŞARJ AĞI

Türkiye'yi yeni nesil elektrikli otomobil üssü haline getirme hedefi doğrultusunda, Togg'un seri üretimi 2030'da 1 milyon araca çıkarılacak. Togg başta olmak üzere elektrikli otomobil üretimi ve kullanımındaki gelişmeler dikkate alınarak yüksek hızlı şarj istasyonlarının 81 ilin tamamında yaygınlaştırılması konusunda ilave adımlar atılacak.

2023-06-09T07:03:21Z dg43tfdfdgfd